How To Make Mole Poblano। तिल पोब्लानो घर पार कैसे वानाये

 

Mole Poblano

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How To Make Mole Poblano। तिल पोब्लानो घर पार कैसे वानाये



 Ingredients 


3 medium-sized, chopped tomatoes


 Remove each dried anchor, mulato and pasilla chilies, stems and seeds removed 


10 tablespoons short, separated 


1/4 cup of sesame seeds, fried 1/4 teaspoon each coriander seeds and aniseed, toasted


 10 total peppercorn 


Four cloves


 1 cinnamon stick (1/2 inch)


 1/4 cup chopped almonds 


1/4 cup salted pumpkin seeds or pepitas


 3 cloves of garlic, peeled 


1/4 cup dried


2 slices French bread (1 inch in diameter), cubed 


8 cups chicken broth, separated 


2 ounces Mexican chocolate, chopped 


1/4 teaspoon of salt 

How To Make Mole Poblano। तिल पोब्लानो घर पार कैसे वानाये



Directions


1. In a non-stick skillet, cook the tomatoes over medium heat for 10 minutes or until browned; set aside. In the same skillet, cook the peppers, a few at a time, over a medium heat of 4 tablespoons reducing for 20-30 seconds, turning frequently; squeeze. Put the peppers in a large bowl of hot water; cover and soak for one hour. 


2. In a spice grinder, combine sesame seeds, coriander seeds, aniseed, peppercorns, cloves and cinnamon; processing until complete ground. Set aside. 


3. In a skillet, cook the almonds, pumpkin seeds and garlic in 4 tablespoons short until lightly browned, stirring frequently. Add dried; cook and stir for 1-2 minutes or until dry and fertile. Add the bread cubes; cook and stir for 2-3 minutes or until creamy. Squeeze well.


4. In a blender, mix 1 cup broth with the chopped tomatoes; cover with puree. Add the spice mixture, raisin mixture and 1 cup broth; mix until very thick. Pour into a bowl; set aside.


 5. Put 1-1 / 2 cups of broth in a blender. Add the peppers, one at a time; the process into a solid consistency. In a Dutch oven, the remaining melting reduces the medium heat. Add the pepper mixture; cook and stir for 10 minutes. Add the tomato mixture; cook and stir for 6-8 minutes or until firm. Add the chocolate, salt and remaining broth. Stop, on, 45 minutes or until the mixture reaches the desired consistency. Serve with chicken. 

How To Make Mole Poblano। तिल पोब्लानो घर पार कैसे वानाये


Note: When handling peppers, disposable gloves are recommended. Avoid touching your face.


 Be careful 


Wear disposable gloves when cutting hot peppers; oil knows


 Nutrition Facts 


1/2 cup: 184 calories, 12g fat (3g full fat), 2mg cholesterol, 530mg sodium, 16g carbohydrate (5g sugar, 4g fiber), 4g protein.


Make Mole Sauce



2h 55m 17 ingredients Gluten free

Produce

2 tablespoons: Chile ancho, flour

3 cloves: Garlic

1 tsp: Garlic powder

2 ounces of cans: Hunt fire roasting garlic tomatoes

1: onion, medium

1 tsp: Oregano, soil

2: Serano Pepper

Canned goods

6 cups: Chicken broth

Conditions

5 tbsp: Peanut butter, cream

Baking and spices

10: Chile pepper, dried

1/3 tsp: Cinnamon, ground

1 3 ounce disc: Mexican chocolate

1: Salt and freshly ground pepper

1/4 cup: Sesame seeds, fried

Oils and vines

2 tablespoons: Apple cider vinegar

Nuts and seeds

1/2 cup: Almonds, fried

1 tsp: Cumin, soil

Hindi 

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तिल पोब्लानो 

How To Make Mole Poblano। तिल पोब्लानो घर पार कैसे वानाये



सामग्री


 ३ मध्यम आकार के कटे हुए टमाटर 


प्रत्येक सूखे लंगर, मुलतो और पासीला मिर्च, उपजी और बीज हटा दें 


१० बड़े चम्मच छोटे, अलग 


१/४ कप तिल, तला हुआ १/४ छोटा चम्मच हरा धनिया और सौंफ, भुने हुए 


10 कुल काली मिर्च


 चार लौंग 


1 दालचीनी की छड़ी (1/2 इंच) 


१/४ कप कटे हुए बादाम


 १/४ कप नमकीन कद्दू के बीज या पेपिटास


 लहसुन की ३ कली छिली हुई 


१/४ कप सूखा हुआ 


२ स्लाइस फ्रेंच ब्रेड (व्यास में १ इंच), क्यूब्ड


 ८ कप चिकन शोरबा, अलग


 2 औंस मेक्सिकन चॉकलेट, कटा हुआ


 1/4 छोटा चम्मच नमक


 दिशा-निर्देश


 1. एक नॉन-स्टिक कड़ाही में, टमाटर को मध्यम आँच पर १० मिनट या ब्राउन होने तक पकाएँ; रद्द करना। उसी कड़ाही में, मिर्च को, एक बार में कुछ, 4 बड़े चम्मच की मध्यम आँच पर 20-30 सेकंड के लिए कम करके, बार-बार पलटते हुए पकाएँ; निचोड़। मिर्च को एक बड़े कटोरे में गर्म पानी में डालें; ढककर एक घंटे के लिए भिगो दें।


2. एक मसाले की चक्की में, तिल, धनिया के बीज, सौंफ, काली मिर्च, लौंग और दालचीनी मिलाएं; पूरी जमीन तक प्रसंस्करण। रद्द करना।


 3. एक कड़ाही में, बादाम, कद्दू के बीज और लहसुन को 4 बड़े चम्मच में हल्का ब्राउन होने तक, बार-बार हिलाते हुए पकाएं। सूखा जोड़ें; 1-2 मिनट के लिए या सूखा और उपजाऊ होने तक पकाएं और हिलाएं। ब्रेड क्यूब्स डालें; 2-3 मिनट या क्रीमी होने तक पकाएं और हिलाएं। अच्छी तरह से निचोड़ें।


 4. एक ब्लेंडर में, कटे हुए टमाटर के साथ 1 कप शोरबा मिलाएं; प्यूरी के साथ कवर करें। मसाला मिश्रण, किशमिश मिश्रण और 1 कप शोरबा डालें; बहुत गाढ़ा होने तक मिलाएं। एक कटोरे में डालो; रद्द करना।


 5. एक ब्लेंडर में 1-1 / 2 कप शोरबा डालें। एक-एक करके मिर्च डालें; एक ठोस स्थिरता में प्रक्रिया। एक डच ओवन में, शेष पिघलने से मध्यम गर्मी कम हो जाती है। काली मिर्च मिश्रण जोड़ें; 10 मिनट तक पकाएं और हिलाएं। टमाटर का मिश्रण जोड़ें; 6-8 मिनट के लिए या सख्त होने तक पकाएं और हिलाएं। चॉकलेट, नमक और बचा हुआ शोरबा डालें। रुकें, पर, ४५ मिनट या जब तक मिश्रण वांछित स्थिरता तक नहीं पहुंच जाता। चिकन के साथ परोसें।


 नोट: मिर्च को संभालते समय डिस्पोजेबल दस्ताने पहनने की सलाह दी जाती है। अपने चेहरे को छूने से बचें।


 सावधान रहे


 गर्म मिर्च काटते समय डिस्पोजेबल दस्ताने पहनें; तेल जानता है 


पोषण के कारक


 1/2 कप: 184 कैलोरी, 12 ग्राम वसा (3 ग्राम पूर्ण वसा), 2 मिलीग्राम कोलेस्ट्रॉल, 530 मिलीग्राम सोडियम, 16 ग्राम कार्बोहाइड्रेट (5 ग्राम चीनी, 4 ग्राम फाइबर), 4 ग्राम प्रोटीन।



तिल सॉस वाना ना तारिका



2h 55m 17 सामग्री लस मुक्त 


उत्पादित करें


 2 बड़े चम्मच चिली एंको, आटा


 3 लौंग: लहसुन


 1 छोटा चम्मच लहसुन पाउडर 2 औंस डिब्बे: लहसुन टमाटर भूनने वाली आग का शिकार करें 


1: प्याज, मध्यम 


1 चम्मच: अजवायन, मिट्टी


 2: सेरानो काली मिर्च 


डिब्बाबंद सामान 


6 कप चिकन शोरबा 


शर्तेँ 


5 बड़े चम्मच: पीनट बटर, क्रीम


 बेकिंग और मसाले


 10: चिली काली मिर्च, सूखे


 1/3 छोटा चम्मच: दालचीनी, पिसी हुई 


1 3 औंस डिस्क: मैक्सिकन चॉकलेट 


१:नमक और ताज़ी पिसी हुई काली मिर्च


 १/४ कप: तिल, तले हुए 


तेल और दाखलता 


2 बड़े चम्मच: एप्पल साइडर विनेगर


 दाने और बीज


 1/2 कप बादाम, तले हुए 


1 चम्मच: जीरा, मिट्टी

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