How to make masala chicken । मसाला चिकेन कैसे वानारे हे
MASALA CHICKEN
Ingredients
750 g chicken
4 tablespoons of mustard-seed oil
2 cups chopped onion
1/2 cup chopped tomatoes salt, if needed
3 tbsp fresh coriander leaves
2 inches cinnamon sticks
2 bay leaves
2 green cardamom
1 black cardamom
1 teaspoon ginger paste
2 tablespoons of instagram slices
2 teaspoons of coriander powder
1 teaspoon turmeric powder
1 cup water
2 teaspoons red chili powder
2 teaspoons cumin powder
2 green chile peppers
1 tsp garam masala powder
2 tsp kasuri methi powder
1 tbsp of melted butter
Preparation
HOW TO COOK CHICKEN MASALA
Step, 1/4-Wash And Peel The Skin Of The Chicken For chicken, Masalas, first rinse the chicken under cold running water. Now, put them in warm salty water, and let it rest for 10 minutes, discard the water and rinse again. It will help you to get rid of the smell of the chicken.
2 Step / 4 Saute All The Spices Add the butter to the melted butter into a saucepan and heat on medium-high heat. When the oil is hot, add the bay leaves, cardamom, and cinnamon. Cook for a minute, then add the finely chopped onions to it. Cook until the onion changes its color to pink. Then add the ginger and instagram to paste. Cook for a minute, then add the chicken pieces, on. Cook the chicken for 2-3 minutes, until it turns white. Add the oil and
Step 3-To 4-Add Spices While Grilling The Chicken Simply add the chile pepper, coriander, turmeric, cumin, and salt to taste. Stir to combine all of the ingredients well with the chicken. Let it set for a minute, then add the chopped tomatoes and green chili pepper (cut in half). Now, reduce the heat and continue to cook under the lid for about 6-7 minutes, then remove the lid until the chicken is lightly browned. the red sauce
Step 4 To 4 2 To 4 Minutes To Cook, With The Lid Closed, And Serve Warm Then add a cup of water, cover the pan and cook for 2-4 minutes, until the chicken is soft and tender. Remove the lid, sprinkle with the garam masala powder, coriander leaves, kasuri meti, powder and cook on a high flame till the oil separates. Chicken Masala and Chicken Masala is ready. Enjoy it with naan, butter, rice, or roti.
सामग्री
750 ग्राम चिकन
4 बड़े चम्मच सरसों के बीज का तेल
२ कप कटा हुआ प्याज
१/२ कप कटे टमाटर
नमक, यदि आवश्यक हो
३ बड़े चम्मच ताज़ा हरा धनिया
2 इंच दालचीनी की छड़ें
2 तेज पत्ते
2 हरी इलायची
1 काली इलायची
१ छोटा चम्मच अदरक का पेस्ट
2 बड़े चम्मच इंस्टाग्राम स्लाइस
२ चम्मच धनिया पाउडर
1 छोटा चम्मच हल्दी पाउडर
१ कप पानी
2 चम्मच लाल मिर्च पाउडर
२ चम्मच जीरा पाउडर
2 हरी मिर्च मिर्च
१ छोटा चम्मच गरम मसाला पाउडर
२ चम्मच कसूरी मेथी पाउडर
1 बड़ा चम्मच पिघला हुआ मक्खन
इच्छा सूची में जोड़ें
तैयारी
चिकन मसाला कैसे पकाएं?
चरण, 1/4-चिकन की त्वचा को धोकर छील लें Peel
चिकन, मसाला के लिए सबसे पहले चिकन को ठंडे बहते पानी से धो लें। अब, उन्हें गर्म नमकीन पानी में डालें, और इसे 10 मिनट के लिए आराम दें, पानी को हटा दें और फिर से धो लें। यह आपको चिकन की गंध से छुटकारा पाने में मदद करेगा।
२ कदम / ४ सारे मसाले भून लें
एक सॉस पैन में पिघले हुए मक्खन में मक्खन डालें और मध्यम-तेज़ आँच पर गरम करें। तेल गरम होने पर तेज पत्ता, इलायची और दालचीनी डालें। एक मिनट तक पकाएं, फिर इसमें बारीक कटा प्याज डालें। तब तक पकाएं जब तक कि प्याज का रंग गुलाबी न हो जाए। फिर पेस्ट करने के लिए अदरक और इंस्टाग्राम डालें। एक मिनट तक पकाएं, फिर चिकन के टुकड़े डालें। चिकन को सफेद होने तक 2-3 मिनट तक पकाएं।
तेल डालें और
स्टेप 3-टू 4-चिकन को ग्रिल करते समय मसाले डालें
बस काली मिर्च, धनिया, हल्दी, जीरा और स्वादानुसार नमक डालें। चिकन के साथ सभी सामग्रियों को अच्छी तरह मिलाने के लिए हिलाएँ। इसे एक मिनट के लिए सेट होने दें, फिर कटे हुए टमाटर और हरी मिर्च (आधे में कटी हुई) डालें। अब आंच को कम करें और ढक्कन के नीचे लगभग 6-7 मिनट तक पकाते रहें, फिर ढक्कन हटा दें जब तक कि चिकन हल्का ब्राउन न हो जाए।
लाल चटनी
क्रम ४ से ४ २ से ४ मिनट पकाने के लिए, ढक्कन बंद करके, और गरमागरम परोसें
फिर एक कप पानी डालें, पैन को ढक दें और 2-4 मिनट तक चिकन के नरम और नर्म होने तक पकाएं। ढक्कन हटायें, गरम मसाला पाउडर, हरा धनिया, कसूरी मेथी, पाउडर छिड़कें और तेज आंच पर तेल अलग होने तक पकाएं। चिकन मसाला और चिकन मसाला तैयार है. इसका आनंद नान, मक्खन, चावल या रोटी के साथ लें।


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